Skip to content

Hartig & Zoet

Lokaal & Bio

Openingsuren

Novemberbreak: we zijn gesloten van dinsdag 12 tem zaterdag 16 november 2024

dinsdag: 10:00 – 17:00
woensdag: 9:00 – 17:00*
donderdag: 9:00 – 17:00
vrijdag: 9:00 – 17:00
zaterdag: 9:00 – 17:00

* Eerste woensdag van de maand open tot 19u

Contact

Zakstraat 2, 2800 Mechelen

015 49 04 64

Ons Verhaal

Welkom bij Rozell, ons Bretoens Pannenkoekenrestaurant in Mechelen.
“Les galettes Bretonnes au sarrasin” ofwel boekweitpannenkoeken zijn een typisch Bretoens streekproduct maar laten zich nu ook hier smaken! 

  • Ons logo verwijst naar de billig, de typische bakplaat van Bretagne, waarop het deeg met de houten rozell, wordt uitgestreken bij een temperatuur van 220°C.
  • Boekweitmeel (sarrasin) vormt de basis voor de hartige pannenkoeken, en verkrijg je door de zaad-jes van de boekweitplant te vermalen. Vermengd met water geeft het na een kort fermentatieproces een luchtig, glutenvrij deeg. Elke dag ‘s morgens vroeg vers gemaakt!
  • Het resultaat is een luchtige pannenkoek die je kan beleggen voor een heerlijke lunch of diner. En voor dat beleg gebruiken we bioproducten en/of lokale producten: kwaliteit, korte keten en duurzaamheid staan voorop!
  • Voor de zoete pannenkoeken gebruiken we bio speltbloem, even smakelijk als tarwebloem maar het bevat minder gluten. Deze worden afgewerkt tot heerlijke dessert of smakelijke tussendoortje met huisgemaakte sauzen.
  • Elke pannenkoek wordt vers gebakken, volgens Bretoens recept van Mme Belleguic.

Onze leveranciers

  • Boekweitbloem komt van de Terroirist, die het ophaalt bij bioboeren in Frankrijk
  • Speltmeel halen we bij de Zotte Morgen 
  • Cider zijn we gaan proeven in… Normandië, en vandaar komt ook de Calvados 
  • Maar ook dichter bij huis is er de Ruwet, gemaakt van vers appelsap en organische gist: authentiek, artisanaal en helemaal Belgische cider 
  • De mensen van de Kaffefabrik kopen hun koffiebonen rechtstreeks van de boeren in Zuid-Amerika. Ze branden de bonen zelf. En nadat u genoten hebt van een heerlijke koffie of latte, wordt het koffiegruis opgehaald door ‘t Coflab, om paddenstoelen te kweken
  • Thee halen we bij de verpakkingsvrije winkel Kabas, samen met heel wat groenten en fruit, yoghourt en roomkaas
  • Gageleer is een gecertificeerd biobier gebrouwen door een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk, waarvan een deel van de opbrengst naar Natuurpunt gaat 
  • De menukaart is gedrukt op papier gemaakt van landbouwafval
  • De zitbank is gemaakt door Timmer-Jan, met hout van Recuplan 
  • Onze illustraties zijn van Sara Smits